Başkan Özcan’dan gençlere yeni bir armağan daha:

Bolu Belediyesi’nin 4’ncü Gençlik Merkezi açıldı

Bolulu gençler yeni bir gençlik merkezine daha kavuştu. Bolu Belediyesi tarafından şehre kazandırılan yeni gençlik merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Gençlerin hizmetine sunulan 4’üncü gençlik merkezinin açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “İnşallah önümüzdeki süreçte de şu kardeşinize Bolu olarak yetki verirseniz bu tür sosyal tesisleri bütün dünyanın örnek alacağı hale getireceğiz.” dedi.

Başkan Tanju Özcan yönetiminde “sosyal belediyecilikte” başarıdan başarıya koşan Bolu Belediyesi, 4’ncü Gençlik Merkezi’ni de hizmete sundu. PTT Caddesi’nde 3 katlı bir binayı kiralayarak gençlerin hizmetine sunulan yeni Bolu Belediyesi Gençlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, eski Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire müdürleri ile STK temsilcilerinin de arasında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende ilk olarak halk oyunları gösterileri yapıldı. Büyük beğeni alan gösteriler sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kürsüye çıktı ve son 4 buçuk yılda yapılan çalışmalardan bahsetti.

İlk olarak Bolulu gençlerin hizmetine sunulan Gençlik Merkezleri’nin açılma amacına ilişkin konuşan Özcan, “Benim oğlum da dahil gençler bu tür gençlik merkezlerini tercih ediyor. O yüzden gençlik merkezlerimizi açarak sayılarını hızla çoğaltıyoruz” dedi.

“Gençlerimiz rehber öğretmen eşliğinde ders çalışacaklar”

Ardından açılışı yapılan gençlik merkezi hakkında bilgi veren Özcan, “Burası toplamda 3 kat. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alana sahip. 1 katı kafe, 2 katı da etüt merkezi olarak planladık. Gençlerimiz, çocuklarımız üst katlarda rehber öğretmenler eşliğinde derslerini çalışacaklar sonra aşağıya indiklerinde birbirleriyle sohbet edebilecekler.” diye konuştu.

“4’üncüyü açıyoruz 5’inciyi de bu yıl bitmeden açmış olacağız”

Başkan Özcan, Bolu’da 4 yıl öncesine kadar sosyal tesis olmadığını da belirterek, “Bakın 2019 yılına kadar Bolu’da hiçbir sosyal tesis yoktu belediyeye ait olan. Şuan 4 tane sosyal tesisimiz var ve sayıları artacak. Yine bu tür etüt merkezleri de hiç yoktu şuan 4’üncüyü açıyoruz 5’inciyi de bu yıl bitmeden açmış olacağız. Biz burada gençlerimizin yaz kış konforlu şekilde rahatça derslerine çalışabilmelerini amaçlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Gerçekten büyük rağbet görüyorlar”

Sayılarla gençlerin kültür merkezlerine ve sosyal tesislere olan ilgisini anlatan Özcan, “Bugüne kadar eğitim amaçlı 3 sosyal tesisimizden 4 yılda 56 bin 690 gencimiz faydalanmış. Gerçekten büyük rağbet görüyorlar. 2020 yılında açtığımız Uğur Mumcu Gençlik Merkezi’nde ki biliyorsunuz orayı TÜGVA’ya verilmişti, biz geri aldık şuana kadar 10 bin 510 gencimiz faydalanmış. 2021 yılında, belediyemizin kuruluş yılında açtığımız Neyzen Tefik Kültür Merkezi’nden 9 bin 28 çocuğumuz oradan faydalanmış. Diğer tesisimizle birlikte toplamda 4 senede 56 bin 690 gencimiz bu tesislerden faydalanmış. Bu sene sonuna kadar bu rakamın 100 bini aşacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Özcan ayrıca açılan sosyal tesiste gençlere ücretsiz internet hizmeti sunduklarını belirtti.

“Yetki verirseniz bu tür sosyal tesisleri bütün dünyanın örnek alacağı hale getireceğiz”

Konuşmasında Son olarak 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere de değinen ve bir kez daha Bolululardan destek isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz Atatürk’ün çocuklarıyız. Bu anlayışla geldik, bu doğrultuda ilerliyoruz. Biz Bolu Milliyetçisiyiz, biz Türk Milliyetçisiyiz. O yüzden büyük önce Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak! İnşallah önümüzdeki süreçte de şu kardeşinize Bolu olarak yetki verirseniz bu tür sosyal tesisleri bütün dünyanın örnek alacağı hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve katılımcılar daha sonra açılışı yapılan yeni Bolu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin açılış kurdelesini keserek, merkezi dolaştılar.