Yenilenen Uğur Mumcu Parkı’nın açılışı yapıldı

Bolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu baştan aşağı yenilenerek çehresi değişen Uğur Mumcu Parkı’nın resmi açılışı yapıldı. Mumcu’yu Anma Töreni ve park açılış töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “15 yıllık dönemde buranın adı Uğur Mumcu Parkı diye görmediği eziyet kalmamış. Kasten atıl halde bırakılmıştı. Ben geçen yıl size bir söz vermiştim, Uğur Mumcu’yu artık böyle anmayacağız, şanına yakışır şekilde anacağız; bu parkı baştan aşağı yenileyeceğiz demiştim. Sizlere geçen yıl verdiğim sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Ankara’da 24 Ocak 1993’te, evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın infilak etmesiyle hayatını kaybeden gazeteci ve yazar Uğur Mumcu için Bolu’da adını taşıyan parkta anma töreni düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, Bolu Barosu Başkanı Sabri Erhendekçi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bolu Şube Başkanı Raşit Aydın, CHP İl Başkanı Kazım Karsu, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Anma Töreninde ilk olarak Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmaları yapılarak, öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, burada yaptığı konuşmada, “Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle anmayı bugün yaptık. Rahmetli Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. yılında biz burada toplandık. Hala o üzüntüyü içimizde yaşıyoruz.” dedi.

“Verdiğim sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum”

Uğur Mumcu’ya yakışır bir kimliğe kavuşturulan parkta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Özcan, “Ben geçen yıl size bir söz vermiştim, Uğur Mumcu’yu artık böyle anmayacağız, şanına yakışır şekilde anacağız; bu parkı baştan aşağı yenileyeceğiz demiştim. Herhalde bu sözümü tuttum. Umarım beğenmişsinizdir. Ufak tefek eksiklerimiz var. Tamamlandığında, özellikle yaz döneminde çiçekler açtığında, göreceksiniz burası gençlerin cazibe merkezi haline gelecek. Bu parkın adını unutturmak için bir şey daha yapmışlardı. Şuradaki eski su işleri binasında ufak bir tadilat yapıp orayı TÜGVA’ya vermişlerdi. Bizim geldiğimizde TÜGVA buradaki kapıların tamamına kendi tabelalarını takmıştı. Orayı da TÜGVA’dan alıp, Uğur Mumcu Kültür Merkezi haline getirdik. Birazdan da sözümüzün gereği olarak bu gençlik merkezimizi hep birlikte hizmete açacağız. Sizlere geçen yıl verdiğim sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum.” diye konuştu

“Adı Uğur Mumcu Parkı diye görmediği eziyet kalmadı”

Uğur Mumcu Parkı’nın tarihçesinden de bahseden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu park 1985 yılında park haline gelmeye başlamış. Rahmetli belediye başkanımız Muzaffer Işın döneminde ağaçlandırma çalışmaları başlatılmış. Sayın Necdet Gören ağabeyimiz, 1995 yılında buranın adının Uğur Mumcu Parkı olması konusunda belediye meclisinden karar çıkartmış. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ondan sonra gelen 15 yıllık dönemde buranın adı Uğur Mumcu Parkı diye görmediği eziyet kalmamış. Parkın ismini değiştirmeye kalkmışlar, Allah’tan bir oyla başaramamışlar Belediye Meclisi’nde. Sonrasında bakmışlar ismini değiştiremiyorlar, atıl hale getirmişler. Bolu’nun merkezinde bulunmasına rağmen sırf adı Uğur Mumcu Parkı diye kasten atıl halde bırakılmıştı. Elektrik tesisatı bile çalışmıyordu” ifadelerini kullandı.

Başkan Tanju Özcan daha sonra eşi Mera Özcan ve törene katılan vatandaşlarla berber Uğur Mumcu anıtına karanfil bıraktı. Yapılan Anma Töreni sonrası yıllardır ihmal edilen, ancak Başkan Özcan’ın talimatıyla başlatılan yenileme çalışmaları sonucu baştan aşağı revize edilerek çehresi değiştirilen Uğur Mumcu Parkı’nın ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin açılışı yapıldı. Başkan Özcan, eşi Meral Özcan ve protokol üyeleri Boluların hizmetine sunulan her iki eserin açılış kurdelesini kestikten sonra Kültür Merkezi’ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.