Bolu Belediye Meclisi katil İsrail’i kınadı

Başkan Tanju Özcan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı:

İsrail ile derhal siyasi-diplomatik tüm ilişkiler kesilmeli

O terör devletinin bayrağı Ankara’da dalgalanmamalı

Bolu Belediye Meclisi, Mayıs Ayı 1. Birleşiminde İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü kınadı. Toplantıda İsrail’in terör devleti olduğunu kaydeden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Bir terör devletinin bayrağı Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde niye dalgalanıyor? Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyorum: İsrail ile derhal siyasi-diplomatik tüm ilişkiler kesilmeli. Böyle bir terör devletiyle bizim işimiz olmamalı. O terör devletinin bayrağı Ankara’da dalgalanmamalı. Ben bunu kabul edemiyorum” dedi.

Bolu Belediye Meclisi’nin dün akşam gerçekleşen Mayıs ayı 1. Birleşiminde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili meclis üyeleri, Filistin’e yönelik saldırılarıyla yüzlerce Müslümanı öldüren İsrail’i kınamak üzere bir önerge verdi.

Millet İttifakı Meclis Üyeleri adına önergeyi okuyan CHP Meclis Üyesi Mehmet Tuna Özcan, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar, çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve ya yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları topraklara el konulmasını, hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldu-bitti yaratmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin (BM) saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk ve temel insan haklan hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz. Kudüs ve Gazze’de son bir haftadır devam eden İsrail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, Uluslararası, Ceza Mahkemesi’nin (UCM) ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karı, net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Bolu ili Millet ittifakı Meclis üyeleri olarak, İsrail’in saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan: “Kınama hafif kalır, Lanetliyorum”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da önergeyle ilgili yaptığı konuşmada, İsrail’i sert sözlerle eleştirerek, “Bu zulüm yıllardır devam ediyor. Çok acı yani, orada çocuklar ölüyor. Biz sadece sayı olarak duyuyoruz, 83 kişi hayatını kaybetti diye. 83 eve ateş düşüyor. Bir de oradaki çocukların günahı ne? Okul binasını bombalıyorsun, hastaneleri bombalıyorsun, hiç mi Allah’tan korkun yok! Yahu senin Yahudi ecdatlarına sahip çıkan bizim ecdatlarımız. Hitler faşizminden kaçanlara Cumhuriyet döneminde kapılarını açanlar biziz. Dolayısıyla kınama tarifi hafif kalır, Lanetliyorum. Kahrolsun Siyonizm diyorum. Bunlar dünyanın başına bela. Ve bazı ülkeler bunları destekliyor, hayretle izliyorum.” dedi.

İsrail’in bir terör devleti olduğunu kaydeden Özcan, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilere değinerek, “İsrail bir terör devleti, Sayın Cumhurbaşkanına aynen katılıyorum. Ama o terör devletinin Ankara’da büyükelçiliği, başkonsolosluğu var ve bayrağı dalgalanıyor. Bir terör devletinin Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde bayrağı niye dalgalanıyor? Biz hala diplomatik ilişkilerimizi niye sürdürüyoruz bir terör devleti ile? Derhal İsrail devleti ile ilişkiler kesilmeli. Lafa gelince herkes kınıyor. İsrail ile ticari ilişkiler gelişiyor. Niye gelişiyor? Keselim bu ilişkilerimizi. Sayın Cumhurbaşkanımıza çağrıda bulunuyorum; İsrail ile derhal siyasi-diplomatik tüm ilişkiler kesilmeli. Böyle bir terör devletiyle bizim işimiz olmamalı. O terör devletinin bayrağı Ankara’da dalgalanmamalı. Ben bunu kabul edemiyorum. Üstelik Sayın Cumhurbaşkanımız Gazze’de Cuma namazı kılacağım sözü verdi, kendisini bu sözü tutmaya davet ediyorum. İşte tam zamanı Filistin halkına sahip çıkmak için.” diye konuştu.

“Katil İsrail devletini resmen kınıyoruz”

Özcan, son olarak kınamayı Bolu halkı adına yaptıklarını vurgulayarak, “Biz Bolu Belediye Meclisi olarak kabul edeceğimiz metinle birlikte katil İsrail devletini resmen kınıyoruz. Bolu halkı adına yapıyoruz bunu. Allah bunun hesabını soracak. Ama dediğim gibi İsrail denen lanet yapının, Siyonist yapının bayrağının Ankara’da dalgalanması bir türlü içime sinmiyor. Bu konuda devletimizin yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Ne kaybederiz ya? Başımıza zaten bela olmuşlar. Orada zaten Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar. El Aksa’yı basıyorlar, insanlar namaz kılarken biber gazı sıkıyorlar. Camii yakmaya kalkıyorlar.   Ve hala da bayrakları Ankara’da dalgalanıyor. Ben üzülüyorum. Milletvekiliyken de bunu söylemiştim, burada da bunu söylüyorum, o terör devletiyle tüm ilişkilerimizi kesmemiz lazım.” ifadesini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın konuşmasının ardından Millet İttifakı tarafından verilen kınama önergesi, oy birliği ile kabul edildi.