
2025 Yılı Eylül Ayı Değer Artış Payına Konu İmar Planı Değişikliği Meclis Kararlarının Askıya Çıkarılması
Askı Çıkış Tarihi: 13.10.2025 – Askı İniş Tarihi: 12.10.2025
T.C.
BOLU BELEDİYESİ
2025 DÖNEMİ EYLÜL AYI TOPLANTISI
II. BİRLEŞİM II. OTURUMA AİT BELEDİYE MECLİSİ KARARLARI
Bolu Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince, 08 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 17.30’da Belediye ve Meclis Başkanı Tanju ÖZCAN’ın Başkanlığında toplanmış olup, toplantıda alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır.
KARAR NO: 375
Bolu İli, Merkez İlçesi, Paşaköy Mahallesi, 5014 numaralı parselin bulunduğu alanda Mimari proje çözümlerinin daha rahat oluşturulması, uygulamadaki belirsizliklerin giderilmesi ile ilgili plan notlarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 141105385 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi, Komisyonumuz tarafından incelenmiş olup talebin uygun görülmesine ve 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine karar verilerek Meclis görüşüne sunulmuştur.
Meclisçe yapılan müzakerelerde de söz konusu Komisyon Raporu uygun görülerek, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin aynen kabulü ve tasdiki ile 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine, işaretle yapılan oylama sonucunda oyçokluğuyla karar verildi.

KARAR NO: 376
Bolu İli, Merkez İlçesi, Paşaköy Mahallesi, 3619 ada 1 numaralı parselin bulunduğu alanda kitlelerin birleştirilmesi suretiyle parsel üzerinde tek kitle düzeni oluşturulması amacıyla kitlelerin birleştirilmesine yönelik hazırlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 141105389 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi, Komisyonumuz tarafından incelenmiş olup talebin uygun görülmesine ve 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine karar verilerek Meclis görüşüne sunulmuştur.
Meclisçe yapılan müzakerelerde de söz konusu Komisyon Raporu uygun görülerek, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin aynen kabulü ve tasdiki ile 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine, işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliğiyle karar verildi.

KARAR NO: 377
Bolu İli, Merkez İlçesi, Alpağut Mahallesi, 985 ada 7 parsel ve 1077 ada 5, 6, 7, 8 parsellerin bulunduğu alanda “Emsal: 1.20 – Yençok:3 kat – Gelişme Konut Alanı” olan alan kullanım kararlarının “Emsal: 1.20 – Yençok:3 kat – Ticaret-Konut Alanı” olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 141105386 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 141105388 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması talebi, Komisyonumuz tarafından incelenmiş olup talebin uygun görülmesine ve 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine karar verilerek Meclis görüşüne sunulmuştur.
Meclisçe yapılan müzakerelerde de söz konusu Komisyon Raporu uygun görülerek, 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin aynen kabulü ve tasdiki ile 3194 sayılı İmar Kanununa dayanılarak hazırlanan “İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik” kapsamında değerlendirilmesine, işaretle yapılan oylama sonucunda oybirliğiyle karar verildi.
