İlçelerde Neler Var? - Dörtdivan Kazı
Dörtdivan kazı yurt genelinde meşhurdur. Bunun nedeni, Dörtdivan kazının üretiminin kış aylarında başlar. Bahar aylarında yaylalarda doğayla baş başa özel bakıma alınırlar ve beslenirler.
Malzemeler:
-Kaz
-Pirinç
-Kuru Üzüm
-Kaz Suyu
-Tereyağı
-Tuz
Yapılışı:
Kazı yıkanıp üzerine su eklenerek 3 saat haşlanır. Kaz haşlandıktan sonra bir kaba çıkarılır. Bir tencereye konulup üzerine de su eklenerek haşlanır. Haşlandıktan sonra biraz sulu bir şekilde süzülür.
Pilavı için;
Pirinç ıslanır. Tereyağ eritilir.. Eriyen yağa kuru üzümü ekleyip kavrulur.. Sonrasında pirinç de süzüp eklenerek kavrulur. Kavrulduktan sonra tuz, kaz suyu ve su eklenerek demlendirilir.
Haşlanan kazın içi demlendirilen pilavla doldurulup iple sarılarak taş fırına verilip kızartılır. Daha sonra pilava biraz daha su eklenip pişirilir. Pişen pilav bir tepsiye alınıp üzerine kızaran kazın ipleri çıkarılarak servis yapılır.