Vali Baruş ile Başkan Yılmaz ‘Kızım ve Ben’ sergisinin açılışını yaptı

Bolu Valisi Aydın Baruş ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şehrin tanınmış isimlerinden Mustafa Namdar ile kızı Nuray Namdar tarafından hazırlanan ‘Kızım ve Ben’ temalı fotoğraf, yağlı boya ve yakma eserler sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Bolu’da uzun yıllar boyunca eğitimcilik yapan, Bolu adına birçok çalışmaya imza atan, şu an Kent Konseyi Sekreterliği görevini yürüten emekli öğretmen Mustafa Namdar ve kızı Nuray Namdar’ın, ‘Kızım ve Ben’ temalı fotoğraf, yağlı boya ve yakma eserleri sergisi Cuma akşamı Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde açıldı. Saat 17.30’daki serginin açılışına Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, AİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve sanatseveler katıldı.

Mustafa Namdar, sergi açılışında sanatın bambaşka bir şey olduğunu ifade ederek, eserlerin beğenileceğini umduğunu kaydetti.

Namdar, “Sanat, üretimin temel kaynağıdır. Üretim olmayan bir ülkede ekonomiden söz etmek mümkün değildir. Sanatla uğraşan insanlar mutlaka güzelliği yakalayabilmek için düşüncelerini en iyi ve en güzelde toplama amaçlı çalışmalarını sürdürmektedir. 80 yaşını geçmiş insanlar da belli bir uğraş ile gününü geçirir ise hayatın çok renkli olduğunu fark eder. Ünlü bir düşünür şöyle demiştir: Hayat bisiklet gibidir. Düşmemek için pedal çevirmek zorundasınız. Bende düşmemek için pedalı çevirmeye devam ediyorum, gidebildiği yere kadar lastik patlayana kadar pedalı çevireceğim. Bu sergi kızımın düşüncesiydi. Bir şeyler yapmaya çalıştık. İnşallah beğenilir.” diye konuştu.

Namdar’ın konuşmasının ardından kurdele kesilmesiyle sergi açılışı gerçekleştirildi.

Vali Baruş ve Belediye Başkanı Yılmaz da açılışa katılan sanatseverlerle birlikte sergiyi dolaşarak Mustafa Namdar ve kızı Nuray Namdar’dan eserlerle ilgili bilgi aldı.

Haber: Hakan KAPUCU

Fotoğraf: İsmail YAŞMUM