Başkan Yılmaz “Yılın başarılı Belediye Başkanı” seçildi

"İçme suyu" ve "Nilüfer parkı" projeleri iki ödül birden getirdi. Yılmaz: “Hedeflerimiz büyük, gelecek daha da güzel olacak”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Yılın Başarılı Belediye Başkanı” seçildi. Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından Türkiye’nin en başarılı projelerine imza atan belediye başkanlarının belirlendiği “Yılın Yerel Yöneticileri Ödülleri”nde Başkan Yılmaz iki ödül birden aldı. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve halkın oyları ile gerçekleştirilen ödül programında; ‘İçme Suyu’ kategorisinde “Bolu İçme Suyu Projeleri”, ‘Çevre Düzenleme ve Yeşil Alan’ kategorisinde “Nilüfer Üretim ve Bonsai Ağacı Parkı Projesi” Başkan Yılmaz’a “Yılın Yerel Yöneticisi” ödülünü getiren projeler oldu. Belediyeciliğin hem şehri hem de gönülleri imar etme sanatı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bolu’nun dünyada yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda yer almayı hedefliyoruz. Tüm projelerimiz Bolu’nun güçlü geleceğini planlamak ve Bolu halkına daha iyi hizmet üretebilmek için planlı, programlı gerçekleştiriyoruz. İçme suyu ile çevre düzenleme ve yeşil alan kategorilerinde halkımızın oylarıyla ödül almak, bizim için çok anlamlı oldu. Aldığımız tüm ödüller doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Daha fazla çalışıp, daha çok üreteceğiz. Hedeflerimiz büyük, gelecek daha da güzel olacak” dedi.

Çok özel iki proje ve iki ödül birden

“Yaşadığımız coğrafya çok özel bir coğrafya. Hem tabiatımıza sahip çıkıyor hem de şehrimizi imar ediyoruz” diyen Başkan Yılmaz, içme suyu ve çevre düzenleme ve yeşil alan kategorilerinde alınan ödüllere ilişkin şöyle konuştu:“Tabiatın Kalbi Bolu’ya yakışan projelere imza atıyoruz. İçme suyu projemiz ile Bolu halkını sağlıklı, kaliteli, güvenli ve kesintisiz suya kavuşturduk. Karadere Tüneli projemizin tamamlanmasına da çok az kaldı. Bir süre sonra musluklarımızdan Karadere’nin muhteşem suyu akacak. Çele Barajı projesi de eklendiğinde nüfusumuz öngörülenin üzerinde bile artsa Bolu’da su sıkıntısı yaşanmayacak. “Nilüfer Üretim ve Bonsai Ağacı Parkı Projesi” ise Türkiye’de bir ilke imza attığımız “başka bir özel proje. Bonsai eğitim üretim serası ile 200 çeşit nilüfer koleksiyonunun yer alacağı parkımızda Akçaağaç, Sarıçam gibi endemik türlerimizi koruyup yaşatacağız. Biri halkımızı, diğeri de yaşadığımız coğrafyayı el üstünde tuttuğumuzu gösteren bu iki proje ile iki defa ‘ödüle değer görülmekten tüm ekip olarak mutluyuz. Başta bizden güven ve desteklerini esirgemeyen, her zaman bizim yanımızda olan Bolu halkı olmak üzere ödül programını düzenleyen Anadolu yerel Yönetimler Dergisi yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Törene bakan tüfenkci de katıldı

19 farklı hizmet kategorisinde ‘‘Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor’ anketi ile yılın başarılı belediye başkanlarının belirlendiği “Yılın Yerel Yöneticileri Ödül Töreni” Kayseri Erciyes’te Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kayseri Milletvekili ve Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve kalabalık bir davetli topluluğu ile gerçekleşti. Törene Bolu Belediyesi’nden Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Necmi Arman ve Bolu Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adnan Demirel de  katıldı. Törende Başkan Yılmaz adına ödülü alan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, “Proje üretmek ve halkımızın takdirini almak bizler için büyük bir gurur. Bu destek sürdükçe bizler çalışmaya, Bolu halkının hayat kalitesini arttıracak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bolu Belediyesi ödüle doymuyor

Bolu Belediyesi, sorumlu belediyecilik anlayışı ve koruma-kullanma dengesini gözeterek sürdürdüğü projelerle çok sayıda yerel yönetim ödülüne değer görüldü. Geçtiğimiz günlerde yerel yönetimler alanında oldukça prestijli bir ödül programı olan ‘Altın Karınca Ödülleri’nde ‘Bolu Uluslararası İzzet Baysal Mutfak Günleri’ ile ‘Kültür ve Sanat’ kategorisinde ödüle layık görülen Bolu Belediyesi, bu ödülü 7’inci kez Bolu’ya getirmişti.