Aralık ayı muhtarlar toplantısı gerçekleşti

Bolu merkez mahallelerinin ihtiyaç ve sorunlarının görüşüldüğü Aralık ayı muhtarlar toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 43 mahallenin tüm sorun ve ihtiyaçlarının birinci ağızdan yetkililere iletildiği toplantıda muhtarlarla görüş alışverişinde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, Bolu’yu geleceğe taşımak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek “23 yıl önce belediye meclis üyesi iken bir şehir hayal etmiştik. O hedeflere adım adım ilerliyoruz” diye konuştu.

Bolu merkeze bağlı 43 mahalle muhtarının katılımıyla Çıkınlar Mahallesi Köroğlu İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleşen 18. Merkez Mahalle Muhtarlar Toplantısı’na Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz başkanlık etti.

Muhtarların yoğun katılım gösterdiği toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Kazgan, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen ile daire müdürleri de yer aldı.

Başkan Yılmaz muhtarları bilgilendirdi

Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, merkeze bağlı mahallelerin ihtiyaç ve sorunlarına ilişkin muhtarlardan bilgiler alarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

“Hedeflere adım adım ulaşıyoruz”

Yol ve asfaltlama çalışmalarından altyapı çalışmaları ve gelecek planlamalarına kadar birçok konuda yapılanları ve yapılacakları anlatan Yılmaz, “23 yıl önce belediye meclis üyesi iken bir şehir hayal etmiştik. O hedeflere adım adım ilerliyoruz” dedi.

“Şehrin gelişimini izlerken müthiş bir haz duyuyorum”

“Bir yandan şehri inşa etmeye çalışırken, diğer yandan da belediyeyi kurumsal ve güçlü bir kimliğe kavuşturmak için çalışmalar yürütüyoruz” diyen Yılmaz, “Bu konuda önemli mesafeler kat ettiğimizi Boluluların bilmesini isterim” diye konuştu. Yılmaz, hayalindeki şehrin oluşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de “Şehrin gelişimini izlerken müthiş bir haz duyuyorum.” sözleriyle dile getirdi.

“Planlı çalışma hedeflerimize büyük oranda ulaştık”

Bolu Belediyesi’nin 2017 yılı çalışma takvimiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Yılmaz, verimli bir çalışma sezonu geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Planlı çalışma hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Elbette eksikliklerimiz var ancak bunları da sizlerin ve vatandaşlarımızın desteği ile el birliği içerisinde gidereceğiz.”

“Yeni mahallelerimizin altyapı ve üstyapısını önümüzdeki yıl tamamlayacağız”

Yeni mahalle olan yerlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yılmaz, “Yeni mahalle olan yerlerin tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarını önümüzdeki yıl tamamlayacağız. Vatandaşlarımız hafriyat çalışmalarından dolayı biraz sıkıntı çekecekler ancak bunu en kısa sürede gidermek için yoğun bir çalışma yürüteceğiz” ifadesini kullandı.

Mahalle muhtarı Kaçar’dan teşekkür

Toplantıya ev sahipliği yapan Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar’da yaptığı konuşmada, mahallesinde yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Yol çalışmaları ve çevre dostu projesi hakkında bilgiler verildi

Toplantıda ayrıca, Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce 2017 yılında yapılan yol çalışmaları ile ilgili müdürlük personeli Çağatay Depe, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Çevre Dostu” projesi ile ilgili de Şube Müdürü Resül Deveci katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU

Kamera/Montaj: İsmail YAŞMUM