ANABOLU’DA ÜRETİYOR, DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNE İHRAÇ EDİLİYOR

Bolu Belediyesi Anabolu Konserve Fabrikasında üretilen ürünler dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Anabolu Konserve Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrikayı gezen Özcan, Avrupa ülkelerine ihraç edilecek bazı ürünlerin üretim süreçlerini yerinde denetleyerek, çalışanlarla sohbet etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılan açılış töreniyle hizmete giren Bolu Belediyesi Anabolu Konserve Fabrikası’nda üretim tam gaz devam ediyor. Son teknolojiye sahip üretim tesisinde yaklaşık 46 çeşit sebze ve meyve hijyenik koşullarda işlenerek konserve, salamura ve reçel haline dönüştürüyor. Elde edilen konserve, salamura ve reçeller daha sonra yurtdışına ihraç edilerek Bolu’ya ekonomik anlamda önemli katkılar sağlıyor. Fabrikada çalışan yaklaşık 65’i kadın 70 personel,  Yunanistan, İtalya, Fransa, Sudi Arabistan gibi birçok ülkeden gelen siparişleri yetiştirmek için canla başla çalışıyor.

Başkan Özcan üretim sürecini yerinde gördü

Üretimin aralıksız sürdüğü fabrikada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bugün inceleme yaptı.  Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz ve BOLTARTEK Şirketi Genel Müdürü Bahadır Acar’ın da hazır bulunduğu ziyarette Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan üretim süreçleri hakkında bilgiler aldı, hem de çalışan kadınlarla sohbet ederek kolaylıklar diledi.

BOLTARTEK Genel Müdürü Acar: “Aldığımız siparişin 10 katı talep var”

Öte yandan üretimle ilgili bilgiler veren BOLTARTEK Genel Müdürü Bahadır Acar, üretilen üretimleri yurt dışına ihraç ettiklerini söyleyerek, “Üç ayrı bantta dört farklı ürün çıkıyor: Kapya biber, kiraz biber, yaprak sarması ve salamura mantar. Toplamda 46 farklı çeşit ürünümüz var. Şuan da almış olduğumuz siparişlerin tamamı ihracat siparişi. Yani yurt dışına ürün ihraç ediyoruz. Yunanistan, İtalya, Fransa, Sudi Arabistan bu ülkelerden sadece bazıları. Şuan ki talep, aldığımız siparişin 10 katı. Fakat biz müşteriyi mağdur etmemek ve kapasiteyi doğru ayarlamak için yüzde 90’ını bekletiyoruz. Şuan 65 kadın çalışıyor, mühendislerimizle beraber 70 personelimiz var. Çok kısa zamanda herhalde personel sayımız 200 kişiye çıkacak. Personel sayımızı ve kapasitemizi arttırdığımızda bekleyen siparişleri de devreye sokmaya başlayacağız. Büyükşehir belediyeleri dahil belediye şirketleri içinde bir fabrika kurarak ihracata başlaması bir ilk. Bu ilki biz başardık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah daha da iyi olacak.” dedi. Acar, projeye başlama amaçlarından da bahsederek, “Projedeki amacımız hem istihdamı arttırmak hem de olmayan bir sektörü Bolu’ya kazandırmaktı. An itibariyle bunu başarmış görünüyoruz. Ham maddeyi, Bolu’da üretileni Bolu’dan almayı hedefledik.  Başkanım siz bir hedef vermiş, ‘seçimlere kadar en az 300 kadın istihdam edeceğim’ demiştiniz. Biz şuan kooperatif, kompost fabrikası, konserve fabrikası ve üreticilerimizle bu hedefi geçtik.” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu
Mesaj At...
1
T.C. Bolu Belediyesi
4442658 Whatsapp destek hattımıza hoşgeldiniz.

Mesaj için tıklayın.