Sokak hayvanları müdahale timleri eğitimden geçti

Bolu Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerinde görev yapan sokak hayvanlarına müdahale timlerine teknik ve psikolojik konularda eğitim desteği veriyor.

Bolu Belediyesi, il genelindeki sahipsiz veya başıboş sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde yakalanması ve rehabilite edilmesi amacıyla önemli bir çalışmaya imza atarak 8 ilçe ve 3 belde belediyesi zabıtları için eğitim düzenledi.  Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Bolu Belediyesi Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam Merkezi ve Hayvan Hastanesi’nde düzenlenen eğitime; ilçe ve belde belediyelerinde sokak hayvanlarına müdahale timlerinde görevli zabıta çalışanları katıldı.

Veteriner İşleri Müdürü Koray Kolludemiroğlu ve diğer ilgili yetkililerce eğitimde ilgili personele yasalar ve mevzuatlar hakkında bilgilendirme yapılarak, hayvan yakalama faaliyetlerinin teknik ve psikolojik yönleri detaylı anlatıldı. Eğitimde ayrıca, üzerinde lazer bulunan yakın ve uzun menzilli tüfekler ile diğer yakalama araçları da tanıtılarak, zabıtalara nasıl kullanılacağı anlatıldı. Eğitim, zabıtaların tüfeklerle atış yapılması ile sona erdi.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU