“Başarının ölçütü karne notu değildir”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla yayımladığı mesajda “Notlar, başarı ya da başarısızlığın göstergesi değil neyi eksik, neyi doğru yaptığınızın ipucudur. Tatili kitap okuyarak, eğlenerek, ailenizle zaman geçirerek değerlendirmeniz; ikinci döneme hevesli ve kararlı bir başlangıç yapmanız umuduyla tatilinizin güzel geçmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz’ın karne mesajı şöyle:

“Yoğun bir eğitim öğretim döneminin sonunda karnelerinizi alıyorsunuz. Kiminiz takdir, kiminiz teşekkür alacak; bazılarınızın notu ise zayıf gelecek. Ama şunu biliyoruz ki karne notu, başarının ölçütü değildir. Ara dönem karnenizi başarıya giden yolun, neyi eksik, neyi doğru yaptığınızın bir ipucu olarak görün. Yarıyıl tatili sizler için olduğu kadar veliler için de bir değerlendirme dönemi. Tatilde gerek öğrenciler, gerekse öğretmenler ve veliler eksikleri, hataları, başarı noktalarını tespit ederek bu kısa molayı avantaja dönüştürmeli. İki haftalık sömestri tatilinizi kitap okuyarak, dinlenerek, eğlenerek ve ailenizle zaman geçirerek değerlendirmeniz; ikinci döneme hevesli ve kararlı başlangıç yapmanız umuduyla hepinizi tebrik eder; mutlu, sağlıklı, güzel bir tatil geçirmenizi temenni ederim.”