İlimizde faaliyet gösteren taksi duraklarının başkanlarıyla Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, ticari taksiler masaya yatırıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Belediyesi Trafik Ulaşım Birimi Sorumlusu İsmail Civelek, Bolu Şoförler ve Otomobilciler Derneği Temsilcileri ve ilimizde faaliyet gösteren taksi yazıhanelerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ilimizdeki taksi yazıhanelerinde Bolu Halkına hizmet veren taksicilerin hizmet kalitelerinin arttırılması için yapılabilecekler ve taksicilerin talepleri görüşüldü.
Taksicilerin hem Bolu Halkına hem de ilimize gelen misafirlere günün 24 saati, hava koşulları ne olursa olsun canla başla hizmet ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, yapılan toplantıdaki amacın; taksilerin Halkımıza hizmet kalitesini arttırmanın yanı sıra Belediye ile taksi esnafının karşılıklı birbirlerinden taleplerini öğrenmek olduğunu ifade etti.
İlimizde hizmet veren taksi ve taksi duraklarının belirli bir standarda getirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Ağcan; “Özellikle yazlık ve kışlık taksici esnafımızın kılık kıyafetini, saç sakal tıraşlarını uyumlu hale getirmek durumundayız. Taksilerin kapılarına ve üstüne yazılacak plakaların standart tek tip karakter olması gerekmektedir. Şoför kimlik kartının tek tip olması ve şoför arkadaşımızın çalıştığı süre zarfında üzerinde bulunmasını da sağlamak durumundayız. Yapacağımız bu değişiklik hem taksilerimizin hem de hizmet kalitemizin artmasına neden olacaktır” dedi.
Taksi durakları temsilcilerinin de Bolu Belediyesinden isteklerinin de ele alındığı toplantıda taksi durakları temsilcileri; dolmuş taksi uygulamasına geçilmesi, Bolu Belediyesi tarafından yapılan ticari taksilerin ve durakların denetimi için teşekkür edilirken devam edilmesi, ticari taksilerle ilgili yönetmeliğin bir an önce çıkarılması, ticari taksi başına çöp vergisi alınmasının düzeltilmesi, Özel Halk Otobüslerinin durak dışı müşteri almamaları, birlik ve ilçe araçlarının dolmuş gibi çalışmaması taleplerinde bulundular.
